El Cercle Històric Miquel Biada durà a terme el dissabte 27 de 2018 dos actes commemoratius del 170è aniversari de la inauguració del Ferrocarril Barcelona-Mataró, consistents en la descoberta de dos plaques commemoratives d’aquestes estacions de 1848, a Barcelona i a Mataró, al lloc on van estar ubicades.

A les 10.30h: Acte de col·locació d’una placa commemorativa al lloc on va estar la *primitiva estació de Barcelona*, per l’Ajuntament de Barcelona, amb actuació musical. LLOC: Avinguda Doctor Aiguader prop de l’Estació de França (carrer d’Ocata)

A les 11.30h: *Viatge en tren especial* cap a Mataró, que emula el primer trajecte ferroviari entre Barcelona i Mataró. Surt de l’Estació de França, Av. del Marquès de l’Argentera, s/n,

A les 12.30h: Acte de col·locació d’una placa commemorativa al lloc on va estar la *primitiva estació de Mataró*, per l’Ajuntament de Mataró, amb actuació musical. LLOC: Avinguda Maresme cantonada carrer de Sant Agustí.
A continuació es farà la tradicional ofrena floral institucional al monument de Miquel Biada, a la plaça Miquel Biada.

Les estacions de trens son uns edificis estimats i importants per a la societat, i més encara si es tracta de les primeres estacions de tren de Catalunya i d’Espanya: són un record que el sistema ferroviari català i espanyol va començar precisament aquí, el 1848, quan es va inaugurar *la primera línia de tot l’estat*, entre Barcelona i Mataró.

La construcció de la primera línia de tren va ser molt important per al desenvolupament social i econòmic de Mataró, del Maresme i de Catalunya. Va ser possible gràcies a l’empenta d’un grup d’*emprenedors*, entre ells Miquel Biada, que van haver de superar moltes dificultats per fer-lo realitat, com la crisis econòmica de 1847.

Altres novetats les podeu consultar en el document adjunt; programa activitats Cercle Històric Miquel Biada durant el mes d’octubre.

Podeu veure les altres activitats del Cercle en aquest enllaç i en el programa d’activitats en format PDF.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.