El proper dijous 19 d’abril de 2018 a les 18.30 h es durà a terme a la seu dels EIC la conferència “El ferrocarril a les arts japoneses”, a càrrec de Jordi Font-Agustí, novel·lista, la seva última novel·la és L’herència japonesa (2017). És col·laborador habitual de la revista Vía Libre i mantenidor del blog arteyferrocarril.blogspot.com.

La xerrada consistirà en un entretingut viatge per la història del ferrocarril japonès il·lustrat pels sorprenents gravats ukiyo-e, la pintura occidentalitzant, la literatura subtil de Kawabata, les novel·les policíaques i ferroviàries de Matsumoto, el trepidant cinema de Junya Sato, la subtilesa del còmic modern i el desvergonyiment del manga eròtic. Descobrirem de quina manera aquestes disciplines artístiques han reflectit la gran importància del ferrocarril a la societat japonesa. Arran de cada una de les obres citades tindrem noticia del desenvolupament que el ferrocarril tenia en el moment de l¿acció i es parlarà del material rodant i de les estacions que apareixen en els quadres, novel·les i pel·lícules.

Inscripcions col·legiats/associats   /   Inscripció general


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.