El proper dijous 30 de novembre de 2017 a les 18.30 hores es durà a terme al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona la conferència “El futur del Museu del Ferrocarril de Catalunya”, a càrrec de Pilar Garcia Fuertes, llicenciada en història contemporània i màster de gestió del patrimoni, i de lideratge i Directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya.

S’exposarà el procés de transformació que es duu a terme al Museu del Ferrocarril de Catalunya, iniciat en 2016 i que es perllongarà fins 2020. Amb aquesta renovació, ampliació i increment de continguts, el Museu aspira a viatjar cap al futur aprofundint en la tasca de consolidació com a centre viu de custodia del patrimoni, així com de coneixement i divulgació de l’univers ferroviari. En els últims anys, ja ha franquejat els seus límits físics en promoure el Màster en Sistemes Ferroviaris de la Universitat Politècnica, el primer cicle formatiu de manteniment de vehicles o en apropar els valors del transport per ferrocarril a gran part dels centres educatius catalans.

L’antic dipòsit de locomotores de Vilanova i la Geltrú, on avui es situa el Museu del Ferrocarril de Catalunya, afronta un canvi d’era. Aconseguir una subvenció de prop de dos milions d’euros procedent de l’1,5% cultural de la Secretària d’Estat del Ministeri de Foment per a la rehabilitació de la gran Nau del taller de reparacions (1881) ha suposat molt més que la major aportació econòmica dels seus 27 anys de vida. Ha constituït l’oportunitat d’actuar a la totalitat de les instal.lacions, de manera que el conjunt renovi la seva presentació i adquireixi la cohesió i l’atractiu que demanda la ciutadania del segle XXI.

Per donar el salt definitiu, l’any 2016 es va definir un Pla Director del Museu fins a l’any 2020. En aquesta reflexió general es contempla, al costat de la recuperació de la gran Nau, la realització d’una sèrie d’actuacions que requereixen una inversió escalonada per part de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles que completa la subvenció rebuda del Ministeri. Així mateix, el Pla també contempla la incorporació a l’exposició de nous vehicles i d¿elements de la memòria ferroviària que es considera interessant de preservar.

Inscripcions: col·legiats/associats  / general


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.