El proper dijous 24 de maig de 2018 a les 18.30h es durà a terme a la seu dels EIC la conferència “Imatgeria popular i noves dades tècniques del Carril de Mataró”, organitzada per Engitren, a càrrec de Xavier Nubiola de Castellarnau, enginyer i estudiós de la història ferroviària. És col·laborador habitual del Cercle Històric Miquel Biada i de la Fira Ferroviària de Mataró. Ha pronunciat diverses conferències sobre història de la tecnologia.

Després d’una introducció sobre novetats historiogràfiques referides a les primeres locomotores del tren de Mataró, la xerrada aprofundirà en la imatgeria popular generada pel Carril de Mataró. Auques, romanços, ventalls, felicitacions d’oficis, postals, calendaris, retallables, còmics i quaderns il·lustrats han estat testimonis de l’impacte social que va provocar l’aparició d’aquest ferrocarril i de com ha perviscut la seva memòria. Aquestes publicacions, il·lustrades i amb versos populars, són molt interessants tant des del punt de vista històric com del de l’afició ferroviària. Han esdevingut valuoses peces de col·leccionista i durant la conferència els assistents tindran ocasió de conèixer-les de primera mà presentades com correspon a la literatura de canya i cordill i, també, contextualitzades en el moment històric i tecnològic.

Inscripcions col·legiats/associats    /  Inscripció general


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.