Usuaris, treballadors i representants polítics i de l’administració local i regional es van manifestar el passat dissabte 19 de setembre de 2015 a l’estació ferroviària de la Guingueta d’Ix, fent una cadena humana en suport al Tren Groc. Però també protestaven per l’anunciat tancament d’aquesta estació per part de la SNCF.

Aquesta manifestació havia estat convocada pel ‘Comité d’usagers de la ligne du Train jaune’

mani-tren-groc

Aquesta amenaça és interpretada pels defensors del Tren groc, i els representants de la Comunitat de comunes de Cerdanya, així com de la Comunitat de Comunes Capcir i Alt Conflent, com un pas més cap a la supressió del tren groc.

Cal recordar que, la SNCF ha tancat la meitat de les estacions en els últims trenta anys.

Els manifestants reivindicaven una inversió de 150 milions d’€uros per renovar la línia del Tren Groc, en el conjunt perquè pugui recuperar el paper que ha tingut sempre com a lligam entre les regions de Midi-Pyrénées, Llenguadoc-Rosselló i Catalunya Sud amb transport públic.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.