Un repàs a les grans locomotores de la Norfolk & Western

N&W Y6

Norfolk & Western sèrie «Y6», números 2120 a 2200.

El ferrocarril Norfolk & Western ja tenia algunes locomotores de vapor gegants quan va aparèixer la No 2300. Però aquesta, amb les seves 586 tones i els seus 49 metres de llarg, les va col·locar en la categoria de germans menors. Les que s’observen en la il·lustració eren la més pesada i la més llarga, respectivament, abans que naixés la 2300. Les de la sèrie Y6, tipus 2-8-8-2 (a dalt), pesaven 495 Tones, mentre que les de la sèrie A, tipus 2-6-6-4 (a baix), eren les més llargues: aproximadament 36 m. Totes es van fabricar en els propis tallers del N & W a Roanoke.

N&W A

Norfolk & Western sèrie «A», números 1200 a 1242.


N&W J

Norfolk & Western sèrie «J», números 600 a 613.

Dissenyada per a la pesada tasca de portar carbó per les pendents dels Apalatxes, la gegantina «Jawn Henry» és negra i poderosa, i ha empetitit a la brunyida i aerodinàmica locomotora de passatgers No 600 o sèrie J, tipus 2-4-2.

N&W 2300

Norfolk & Western sèrie «TE», número 2300 (exemplar únic anomenat "Jawn Henry").

El Norfolk & Western és l’únic entre els grans ferrocarrils dels EUA que s’ha aferrat al vapor, tant en els trens de càrrega com en els de passatgers. La majoria de les seves entrades provenen del porteig de carbó, que és així mateix l’únic combustible que utilitza en els seus trens.

(continua a la pàgina següent)


 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.