El proper dijous 22 de juny de 2017 a les 18:30 es celebrarà la conferència “Resum històric del Ferrocarril de la Val de Zafán a Sant Carles de la Ràpita” al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona.

El 2017 es compliran 135 anys de la concessió del ferrocarril que volia unir el territori aragonès amb el port mediterrani més proper en línia recta, situat a la Badia dels Alfacs, al Delta de l’Ebre. En el seu itinerari havia de travessar el Baix Aragó i les comarques del Matarranya, la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià.

Durant la xerrada s’explicaran les múltiples vicissituds en la construcció d’aquesta línia ferroviària, en la qual van intervenir els principals personatges polítics espanyols de finals del segle XIX i principis del XX i que es va dilatar en la seva construcció fins a finals dels anys 60 del segle XX, malgrat que el tram principal Alcanyís-Tortosa va entrar en servei l’any 1941. En l’actualitat s’ha reconvertit en una Via Verda, després que els trens deixessin de circular l’any 1973.
La ponència serà presentada per Josep Antoni Moreno i Guallar (Barcelona, 1967). Responsable de Planejament i Estudis del grup Baixbus i professor especialista de transport de viatgers per carretera i ferrocarril a l’IESM Lluïsa Cura de Barcelona.

Inscripcions col·legiats/associats   Inscripció general


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.