Conferència: “Introducció a la gestió de la circulació i cantonaments amb elements informàtics estàndard de baix cost”

Activitat anul·lada degut a la convocatòria de vaga per a aquest dia


El proper dijous 21 de febrer de 2019 a les 18:30 es durà a terme al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona, Via Laietana, 39 de Barcelona, la conferència “Introducció a la gestió de la circulació i cantonaments amb elements informàtics estàndard de baix cost”, a càrrec de Josep Maria Rovira i Ragué, enginyer Industrial.

Es pretén introduir als assistents en la tecnologia dels micro ordinadors del tipus Arduino en la gestió de les circulacions en una maqueta a partir de zero elements convencionals, veient com és possible construir els elements bàsics de control a partir de components estàndard o mòduls, comprats a la Xina a través de eBay.

Es farà una introducció als sistemes mixtos comercials i en base Arduino, per veure com és possible adaptar qualsevol configuració preexistent a aquesta tecnologia i les possibilitats de connexió a ordinadors tipus PC o a micro ordinadors com Raspbery Pi sense necessitat de elements de transposició com son el LIUSB de Lenz en el cas de xarxes Expresnet o altres de mercat.

Finalment es mostrarà les capacitats dels programaris de software lliure com el JMRI o RocRail per tal de gestionar una maqueta amb components de tecnologia Arduino o mixtes.

Per tal de veure les diferents possibilitats de comunicar informació a aquests programaris, s’analitzaran les possibilitats d’utilitzar sistemes de retroalimentació com el s88 o fer-ho directament des de Arduino.

Inscripcions col·legiats/associats   /   Inscripció general