Interrail ha complert 40 anys

Interrail ha complert quaranta anys, des de la primera posada en servei l’1 de març de 1972.

El 2011, més de 250.000 viatgers van recórrer Europa en tren d’aquesta manera, que avui dia ja és present a trenta països europeus, enfront dels 22 del seu origen. La majoria d’aquests viatgers compren les seves passades entre maig i agost i cada vegada són més els que trien la compra a internet, canal que està habilitat des de l’any passat a Espanya.

Aquesta possibilitat de recórrer Europa en tren d’una forma còmoda, aventurera i econòmica, destinada en origen als joves, neix el 1972 i en el seu primer any va ser utilitzat per més de 85.000 viatgers europeus.

El 2011, més de 250.000 viatgers van recórrer Europa amb Interrail i es van vendre a Espanya 18.603 passis. Itàlia és el principal destí escollit pels usuaris espanyols. Les destinacions més sol · licitats a nivell europeu són Itàlia seguit de Benelux, Espanya (els estrangers que el compren aquí) i Suïssa.

Els països adscrits a Interrail són Dinamarca, Suècia, Noruega, Finlàndia, França (inclou Mònaco), Alemanya, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Àustria (inclou Liechtenstein), República Txeca i Polònia, Itàlia, Grècia, Turquia, Hongria, Eslovènia, Eslovàquia , Romania, Bulgària, Croàcia, Sèrbia, Macedònia, Portugal, Regne Unit i Irlanda.

 

Diferents tipus de passis

En l’actualitat, existeixen dos tipus de passis, que permeten viatjar per trenta països europeus: Interrail Global Pass, que permet viatjar per tots els països d’Europa les empresa ferroviàries estan adscrites per un període concret (de cinc dies a un mes), i Interrail One Country Pass, que ofereix la possibilitat de viatjar a la carta amb diferents preus segons els dies de viatge i el país triat.

A més del passi per a adults, hi ha les variants “Child”, per a nens entre quatre i onze anys complerts el primer dia de validesa del passi, “Youth”, destinat a joves que no tinguin complerts 26 anys el primer dia de validesa del passi, i “Sènior”, per a adults amb seixanta anys complerts el primer dia de validesa del passi.

 

Compra de bitllets

Interrail es pot adquirir a Espanya tres mesos abans de la data del primer dia de validesa i és personal i intransferible, per la qual cosa cal acreditar la identitat i data de naixement mitjançant la presentació de DNI, passaport o certificat de residència.

Més informació: