58è CONGRÉS MOROP A CATALUNYA – Presentació

blanc Logo FCAF

Barcelona/Esplugues, del 3 al 9 (+10) de setembre de 2011

BARCELONA, la capital de Catalunya, us acollirà al 58è CONGRÉS MOROP, després de 39 anys del darrer i únic congrés aquí celebrat.

Tot i que per necessitats logístiques, la seu del congrés és a ESPLUGUES DE LLOBREGAT, les dues ciutats són una al costat de l’altra i el punt de referència és l’estació de BARCELONA – SANTS.

El sud d’Europa no ha estat massa pròdig a l’hora d’organitzar congressos MOROP, és per això que us convidem a gaudir amb nosaltres dels trens, de la companyonia i per què no, del clima.

BarcelonaHem preparat un programa d’activitats que inclou cada dia locomotores de vapor en funcionament; tot això en un país on no hem estat massa conservacionistes. Representa doncs, un esforç important per part de tots els col·lectius que hi participen. Voldríem que us emportéssiu a casa vostra un molt bon record del que fem els aficionats del sud.

Farem un llarg viatge per Catalunya. Anirem a les terres de Lleida i amb el Tren dels Llacs ens endinsarem cap a les muntanyes del Pre-pirineu, per uns paisatges meravellosos vorejant els llacs que esperem estiguin ben plens. Visitarem el Museu del Ferrocarril de Vilanova que guarda la col·lecció més gran de locomotores de vapor del Sud d’Europa, la línia L9 del Metro de Barcelona, de funcionament sense conductor. La volta a Catalunya en cinc trens ens permetrà gaudir de paisatges molt diversos, des de les ciutats industrials dels voltants de Barcelona a Montserrat, la muntanya símbol de Catalunya, amb trens històrics de cotxes de fusta i amb locomotores també històriques elèctriques i de vapor; i els amics modelistes de trens de 10 polzades ens faran un espectacle irrepetible amb circulacions de trens provinents de tres circuits diferents al mig d’un parc on hi tenen el seu circuit. Finalment, i com a programa complementari, es podrà anar a Núria, dins del Pirineu i vora la frontera amb França.

Els aficionats a la miniatura gaudiran el primer cap de setmana a Esplugues de la FESTA DEL TREN, trobada amb maquetes modulars de diferents escales i trens de 5 polzades tripulats, de les maquetes de l’ASVICAF a Sant Vicenç de Castellet i de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona.

De bon grat us convidem a participar en aquest congrés que ja és vostre.

El comitè organitzador del 58è Congrés MOROP.


Més informació: