Com podeu veure per les fotos adjuntes, el passat dia 5 de maig l’Associació d’Amics del Ferrocarril de les Comarques Gironines ha patit un acte vandàlic a l’estació museu de Fornells, seu de l’associació.

Un atemptat a un equipament cultural, lúdic i centre de reunió, de germanor i d’harmonia…

S’estan avaluant les destrosses, el material robat (entre altres coses, la campana de bronze, la TV, l’ordinador, el telèfon, vitrines, etc), però, el que serà mes difícil d’avaluar, es el dolor que ha produït a l’ànima de l’associació, després de tants i tants anys de la seva dedicació, les seves il·lusions i els seus esforços per preservar per a les properes generacions un material que es perdia i que era testimoni d’una època on el ferrocarril va ser l’eix vertebrador de les comunicacions a les nostres contrades.

Per evitar el creixement d’aquests lamentables successos cal restar atents a denunciar l’aparició d’alguna d’aquestes peces robades (en particular la campana de bronze), a l’espera de les gestions que estan fent de ben segur les forces de seguretat, mossos, per tal d’atrapar a aquests lladregots i portar-los davant la justícia.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.