Totes les Noticies

Ens dol comunicar la defunció de l’Isidre Prat Vidal, “En Sidru d’Argentona”, fundador de les associacions Amics del Tramvia d’Argentona i del Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell – CEMFES, i antic membre de les entitats: Associació Amics del Ferrocarril de Barcelona (“la “Soci”) i del Centre d’Estudis Modelisme Vapor de Barcelona. Des de la Federació donem el condol a la família i amics.

El proper dijous, 30 de gener de 2020 a les 18:30 es durà a terme al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona, Via Laietana, 39 de Barcelona, la conferència “L’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona. 75 anys d’història i passió pel ferrocarril”, a càrrec de Jordi Ramón, President, i Josep Ferrer, Secretari de la Junta de Govern. La Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona (“La Soci”, com familiarment l’anomenen els seus   Llegir més ...

El Club Ferroviari de Terrassa organitza per al proper dijous 23 de gener de 2020 una conferència amb el títol “Fred S. Pearson i Carles E. Montañés a la revolució elèctrica de Catalunya”, a càrrec de l’enginyer Xavier Nubiola. El lloc serà la sala d’actes de de l’Ateneu Terrassenc, carrer de Sant Quirze, 2. Serà la primera activitat del cicle d’activitats per commemorar el 100 aniversari de l’arribada del Tren   Llegir més ...

Us mostrem unes imatges de la visita a l’estació de Sant Feliu de Llobregat que ha realitzat el Club Ferroviari de Terrassa en suport a la plataforma Salvem l’estació de Sant Feliu.

Els propers dies 15 i 16 de febrer de 2020 es durà a terme la X Trobada de mòduls a escala N de Santa Eulàlia de Ronçana, al Centre Cívic La Fàbrica d’aquesta localitat. Els horaris seran el dissabte de 10 a 13:30 i de 16 a 20 hores, i el diumenge de 10 a 13:30 hores.

El Club Ferroviari de Terrassa organitza per al proper dissabte 18 de gener de 2020 una visita a l’estació de Sant Feliu de Llobregat acompanyats per la plataforma Salvem l’estació de Sant Feliu, on faran una ruta fotogràfica i els donaran suport en el seu objectiu de salvar l’estació del seu enderroc. Podeu descarregar en format PDF la circular i el programa de l’activitat.

Ens dol comunicar la defunció d’Eugeni Cardona, erudit dels cotxes de viatgers i persona de referència del material ferroviari espanyol. Des de la Federació donem el condol a la família i amics.

Hem rebut la Felicitació de Nadal d’Arlette Broigniez – Van Lerberghe, i la volem compartir amb tots vosaltres:

Hem rebut la Felicitació de Nadal d’Alceo Manino (FIMF), i la volem compartir amb tots vosaltres:

En aquest vídeo de Pere Bergadà Costa podreu veure el viatge que la locomotora nº 22 de l’FC Olot-Girona va fer la primavera de 1991 des de Martorell al Port de Barcelona, organitzat per l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.