El proper dijous 22 de març de 2018 a les 18:30 es durà a terme al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona  la conferència “El modelisme ferroviari en llautó” a càrrec de Josep Maria Fierrez Berenguer, modelista ferroviari especialitzat en la reproducció en llautó fotogravat de cotxes de viatgers i vagons de mercaderies a escala 1/87.

El modelisme ferroviari de caràcter industrial posa a l’abast dels col·leccionistes reproduccions de vehicles ferroviaris amb un gran nivell de detall.

Però hi ha casos en què l’import de la inversió necessària per fer possible la fabricació d’un determinat model a escala, unit a la poca flexibilitat dels processos industrials de fabricació, i comparat amb el possible volum de vendes que tindria un determinat model, fan que la reproducció des d’un punt de vista industrial d’aquest model no resulti viable econòmicament. És el cas de vehicles singulars, bé perquè el seu àmbit geogràfic o temporal hagi estat molt limitat, o bé perquè el nombre d’unitats existent en la realitat faci que siguin poc representatius.

El modelisme ferroviari artesanal, amb les seves diferents tècniques i vessants, omple el buit que el modelisme industrial no cobreix. El poc volum de la inversió necessària permet fer viable la fabricació de models en petites quantitats, i la seva major flexibilitat facilita la reproducció de les múltiples variants que hagi pogut tenir un vehicle al llarg de la seva història. A més, ofereix al modelista ferroviari la possibilitat de gaudir del plaer de construir un model amb les seves pròpies mans i de veure com aquest va prenent forma a mesura que va muntant les diferents peces que el formen, així com de donar-hi el seu toc personal.

En aquesta xerrada veurem el procés de desenvolupament d’una reproducció artesanal a escala d’un vehicle ferroviari amb la tècnica del llautó fotogravat, des de la fase de recollida de documentació fins al muntatge del model.

Inscripcions col·legiats/associats / Inscripció general


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.