El proper dijous 24 d’octubre de 2019 a les 18:30 es durà a terme al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona, Via Laietana, 39 de Barcelona, la conferència “Introducció a la gestió de la circulació i cantonaments amb elements informàtics estàndard de baix cost”, a càrrec de Josep Maria Rovira i Ragué, enginyer Industrial.

Es pretén introduir als assistents en la tecnologia dels micro processadors del tipus Arduino en la gestió de les circulacions en una maqueta, a partir de zero elements convencionals, veient com és possible construir els elements bàsics de control a partir de components estàndard o mòduls, comprats a la Xina a través de eBay o d’altres plataformes.

A partir de la experiència obtinguda de quasi tres anys en aquest projecte, es farà un petit resum de la trajectòria seguida, amb els errors comesos i la seva correcció fins a arribar a l’estat de desenvolupament actual, al que li manquen encara problemes per resoldre, però que ha provat que els productes comercials a l’ús poden ser substituïts avantatjosament per sistemes basats en Arduino a un cost que no arriba ni a la desena part, sense perdre pel camí cap funcionalitat.

Es farà una introducció als sistemes mixtos comercials i en base Arduino, per veure com és possible adaptar qualsevol configuració preexistent a aquesta tecnologia i les possibilitats de connexió a ordinadors tipus PC o a micro ordinadors com Raspberry Pi sense necessitat de elements de transposició com son el LI-USB de Lenz en el cas de xarxes XpressNet o altres de mercat.

Finalment es mostrarà les capacitats dels programaris de software lliure com el JMRI o RocRail per tal de gestionar una maqueta amb components de tecnologia Arduino o mixtes.

Per tal de veure les diferents possibilitats de comunicar informació a aquests programaris, s’analitzaran les possibilitats d’utilitzar sistemes comercials o en base Arduino, de retroalimentació com el s88 o fer-ho directament des de Arduino, amb l’avantatge de la simplificació de cablejat i disminució de cost que això comporta.

Inscripcions col·legiats/associats / Inscripció general


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.