El proper dijous 25 d’abril de 2019 a les 18:30 es durà a terme al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona, Via Laietana, 39 de Barcelona, la conferència “Les locomotores 252 de Renfe”,  a càrrec de Narcís Colomer, enginyer industrial, i descriurà com es va desenvolupar la posada en servei de les 252 d’ample ibèric des del punt de vista del responsable de manteniment del taller de Barcelona Can Tunis en aquells anys.

Les locomotores de la sèrie 252 de Renfe van ser adquirides en el marc de les inversions per a la posada en servei de la línia d’alta velocitat Madrid – Sevilla, amb motiu de l’Exposició Universal de 1992. La inversió en material rodant va consistir en un total de 24 trens d’alta velocitat de la sèrie 100, subministrats per Alsthom, i 75 locomotores de la sèrie 252, subministrades per Siemens.

Les 252 van entrar en servei a partir de 1992, 15 de les quals amb ample estàndard per als trens de viatgers entre Madrid i Sevilla, i unes altres 60 amb ample ibèric per als trens de viatgers de la xarxa convencional. Per al seu manteniment, les locomotores d’ample ibèric van ser adscrites al taller de Barcelona Can Tunis i, a partir de 1995, es van anar distribuint per altres tallers, com Madrid Fuencarral o València Font de Sant Lluís. L’arribada d’aquestes locomotores, amb la seva tecnologia de tracció amb motors asíncrons trifàsics, va representar el triomf d’aquest tipus de motors per a tots els nous trens de Renfe i l’abandonament de la tracció mitjançant motors de corrent continu.

Inscripcions col·legiats/associats  / Inscripció general


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.