Estació de Sant Andreu Comtal

Estació de Sant Andreu Comtal

Adif ha finalitzat la construcció de la llosa de cobertura de la nova estació soterrada de Sant Andreu Comtal, a Barcelona, ​​que s’inscriu en el tram La Sagrera-Nus de la Trinitat de la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa.

La nova estació de Sant Andreu Comtal és una de les infraestructures destacades d’aquest tram, que té una longitud total de 4,2 km i està dividit en dos sectors, el de La Sagrera i el de Sant Andreu.

La seva construcció representarà una total transformació de la infraestructura ferroviària i urbanística d’aquests sectors del nord de Barcelona, ​​ja que a més de la futura estació de Sant Andreu Comtal, permetrà crear corredors soterrats per les noves línies.

L’estructura de la nova estació de Sant Andreu Comtal està formada, com a principals elements, per 815 m de fonamentació profunda i mur alçat, dels quals s’han executat 760 m; 86 piles, ja construïdes, i 13.874,8 m2 de solera, dels que s’han finalitzat 13.244 m2.

Per la seva banda, la llosa de cobertura ocupa una superfície total de 13.874,8 m2, dels quals 10.756 m2 corresponen a la part central i els 3.118,8 m2 restants se situen en els extrems. Adif ha finalitzat l’execució de la cobertura, per al que s’han destinat 8.000 m3 de formigó i 1.600.000 kg d’acer.

La construcció dels 10.756 m2 de la part central de la cobertura s’ha dividit en 9 fases, amb una superfície cadascuna entre 630 m2 i 1.800 m2.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.