Foto: JT Curses

Aquest dilluns estava prevista la reunió de l’òrgan mixt que coordina la gestió de Rodalies, en què hi ha representants de la Generalitat i de Renfe, però abans de començar la trobada, la Generalitat ha decidit suspendre la reunió en què s’havia de firmar el nou contracte de serveis amb Renfe. L’executiu ha advertit que no el subscriurà fins que l’estat no compleixi els seus compromisos.

El govern exigeix el compliment de les inversions previstes a Rodalies. El pla 2008-2015 preveu unes inversions de 4.000 milions d’euros, però no se n’ha executat ni un 7%, segons la Generalitat. Per aquest 2012, ha afegit el govern, només s’ha aconseguit una partida mínima que supera de poc els 30 milions d’euros.

Un altre compromís pendent és la modificació de la llei ferroviària, que permetrà a la Generalitat escollir operador per explotar el servei. És a dir, que podrà prescindir de Renfe, si vol. La norma havia d’estar aprovada i publicada abans del desembre del 2010, però encara no és ni un avantprojecte.

La plantada simbòlica de la Generalitat també ha suposat aparcar el nomenament del nou director de Rodalies, càrrec que ostenta des del 2007 Miguel Ángel Remacha.

Renfe ha acusat el govern, en un comunicat, de bloquejar la firma del contracte i el nou director per “peticions de caràcter polític”. També exposa en el mateix comunicat que malgrat la postura de la Generalitat, Renfe garantirà el funcionament dels serveis de Rodalies de Catalunya.

 


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.