KRAUSS AL SALÓ DEL HOBBY

La locomotora a vapor tipus “Pacific-Liliput”, fabricada l’any 1928 per Krauss-Maffei a München (Alemanya) presidirà l’estand de la Federació al Saló del Hobby d’enguany.

Aquesta locomotora d’ample de via de 15 polzades (381 mm.) i 10 tones de pes, formava part d’un grup de 4 locomotores que van circular a la “Exposición Iberoamericana” de Sevilla l’any 1929 i era del mateix tipus de les 3 locomotores que van circular a Barcelona al tren de l’Exposició Universal de l’any 1929.

Està en perfecte estat de marxa i es propietat de Ferrocarrils del Maresme, S.L. que l’han cedit per a la seva exhibició a la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril a través de les gestions efectuades pel Centre de Modelisme Ferroviari de Sabadell i de l’Associació d’Amics del Tramvia d’Argentona.

Fotos: Àlex Mitjans per l’actual i arxiu Jordi Comella per la històrica.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.