Corredor MediterràniLa comissió de Transport i Turisme del Parlament Europeu celebrada aquest dimarts ha aprovat el mapa de prioritats en matèria d’infraestructures per al període 2014-2020, en el qual s’inclou el finançament del quaranta per cent del cost de les obres del Corredor Mediterrani fins a Algesires. Per contra, les autoritats comunitàries han rebutjat la proposta del Govern espanyol perquè l’Eix Central transpirinenc formi part de les prioritats de la Unió Europea (UE).

La decisió presa avui suposa un nou reconeixement al projecte del Corredor Mediterrani, defensat pel Govern Català i els empresaris, davant del Corredor Central, que reivindiquen Madrid, Extremadura, Castella-la Manxa i Aragó.

La proposta de la comissió de Transports ha estat aprovada per trenta vots a favor, cinc en contra i cinc abstencions i haurà de ser ratificada pel ple el proper mes de gener.

El Corredor Mediterrani connecta, des de la frontera francesa, els principals nodes de la Mediterrània i travessa quatre comunitats autònomes: Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia, que engloben el 47,8% de la població espanyola i el 44,8% del PIB nacional. A més, genera gairebé la meitat del tràfic de mercaderies.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.