El cinquè número dels Cuadernos del Archivo Histórico Ferroviario està dedicat al Ferrocarril Betanzos-Ferrol que en aquest 2013 compleix un segle d’història. Aquesta línia, coneguda col·loquialment com “El Ramalillo” per ser un petit ramal de la línia que connectava la Corunya amb Lugo, va ser la primera línia ferroviària construïda directament per l’Estat i inaugurada oficialment el 5 de maig de 1913, encara que van ser els reis Alfonso XIII i Victòria Eugenia qui la van estrenar el 4 de febrer de 1912, viatjant a bord d’un tren especial prestat per la Companyia del Nord per una línia encara sense estacions, amb motiu de l’avarada del cuirassat Espanya a Ferrol.

fc_betanzos-ferrol featured

Estació de Betanzos cap al 1940

fc_betanzos-ferrolDades d’interès:

Editorial: Fundación de los Ferrocarriles Españoles
Col·lecció: Cuadernos del Archivo Histórico Ferroviario, 5
Número de pàgines: 32
Pes: 250 gr
Any d’edició: 2013
ISBN: 978-84-89649-96-5
P.V.P.: 15 euros

Més informació:


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.