El transport ferroviari de mercaderies és el mode de transport terrestre l’índex d’utilització es preveu que experimenti en les pròximes dècades un major creixement, influït per factors de cost econòmic, mediambientals i d’optimització dels recursos energètics.

Llibre Transporte ferroviario de mercanciasAquest llibre ofereix les claus per conèixer els factors d’eficiència dels serveis ferroviaris en el marc de la cadena de transport, en quines condicions s’han d’incorporar les seves prestacions i quins són els elements que incideixen en els seus costos i en la seva operativitat.

Els autors presten especial atenció als aspectes que influeixen en la presa de decisions de la direcció logística de les empreses, per al que tractar àmpliament els aspectes comercials i econòmics dels serveis ferroviaris, incloent-hi les prestacions i característiques de les terminals ferroviàries.

Aquesta obra també respon a les inquietuds d’aquells que tenen responsabilitats en la projectació i construcció d’infraestructures logístiques i, especialment, en la gestió d’infraestructures i serveis
ferroviaris, aportant els paràmetres perquè el ferrocarril pugui oferir totes les seves potencialitats en la cadena de transport.

Els autors també brinden una eina summament útil per a la formació especialitzada en logística, aportant els coneixements necessaris sobre les principals característiques del material mòbil, la tipologia de les càrregues, els elements de manutenció de les unitats de càrrega i altres aspectes tècnics d’interès didàctic i professional.

Índex

 • Inserció dels serveis ferroviaris a la logística de les empreses
 • La infraestructura ferroviària per al transport de mercaderies
 • Les terminals de mercaderies i aparells de manutenció
 • El material mòbil per als trens de mercaderies
 • Els costos de l’operació de trens de mercaderies
 • Cadenes del transport ferroviari i la seva comercialització
 • Perspectives de futur

Dades d’interès:

Autor: Miguel Ángel Dombriz Lozano
Número de pàgines: 256
Mides: 17 x 24 cm.
Any d’edició: 2013
ISBN: 978-84-15340-80-5
P.V.P.: 29 euros


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.