Els AMICS DEL FERROCARRIL D’IGUALADA ens envien per a general coneixement fotografies de l’estat de la locomotora tipus Berga, de nom BALSARENY que tenen a Igualada i que al seu dia va ser objecte de diverses visicituts.

Ens n’alegrem molt de l’avançament en la seva preservació.

“Teníem a la nostra ciutat un monument totalment abandonat que entre la intempèrie a la ma dels brètols ens la deixaren feta una llàstima. Des de la celebració del centenari de l’arribada del nostre ferrocarril a Igualada,1993, no vaig parar de fer campanya perquè se li donés l’atenció que es mereixia, sense que se’m fes cas. Avui podem felicitar al consistori igualadí per la presa de consciència i la restauració de la Balsareny i deixar-la de la manera que li correspon. Després d’una acurada restauració en planxa i pintura dirigits per l’equip tècnic municipal i com a tècnic especial en material ferroviari, en Jordi Sasplugas president de La Fundació per la Preservació del Patrimoni Ferroviari i Industrial (Mora la Nova) podem dir que ha estat un èxit el treball dut a terme. Col·locada al davant del mateix lloc que estava i protegida per una barana i amb futur planell explicatiu, s’ha fet el que calia perquè els ciutadans puguin saber i gaudir de la seva historia. Una peça única, de 118 anys que esperem, sabrem valorar aquest fet i podrem parlar de mes casos iguals i no deixarem a l’aventura dels malfactors, peces històriques i valuoses com la Balsareny”

El text i les fotografies són d’en Francesc Farrés.

La Balsareny, abans d'ahir.

La Balsareny, ahir

La Balsareny, avui


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.