Adif està executant diversos treballs de modernització de les instal·lacions de senyalització a la xarxa de rodalies de Barcelona, ​​que compten amb un pressupost de 3.746.032 euros.

Unitat de Rodalies. Foto: Renfe

Aquesta actuació s’inscriu en el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015 per a la modernització de les infraestructures i les estacions de l’esmentada xarxa, amb l’objectiu d’augmentar els estàndards de qualitat de l’explotació ferroviària i oferir un servei amb millors prestacions de seguretat, fiabilitat i eficàcia.

Així mateix, pretén reduir la probabilitat d’incidències i les seves repercussions sobre el servei i oferir la màxima capacitat de resposta per a la resolució d’aquelles que generin alteracions al trànsit i la reposició en òptimes condicions de les instal·lacions.

Logo Rodalies

Logo Rodalies. Foto: JT Curses.

Característiques dels treballs

S’estan duent a terme operacions de rehabilitació, reforç i substitució d’elements en circuits de via, el sanejament de dispositius de desviaments o canvis d’agulla, la renovació d’equips de via del sistema ASFA i la col·locació de nous elements en senyals com pantalles, lents o transformadors. Altres treballs consisteixen en la millora d’altres sistemes, com a conjunts d’accionament, armaris i cablejat.

De forma complementària, es realitzaran actuacions de modernització i substitució per nous dispositius en elements auxiliars de les instal·lacions de seguretat com arquetes, canaletes, passos de via o rases. El contracte també inclou la disponibilitat d’equips tècnics i humans de suport per a prestar una resposta ràpida, en cas necessari, en la resolució d’incidències que afectin el servei.

Localització de les obres

Aquests treballs s’estan duent a terme en els següents punts del nucli de rodalies de Barcelona:

 • Túnels de Barcelona: Plaça de Catalunya i Bifurcació Aragó.
 • Línia Barcelona-Mataró-Maçanet: trajecte la Sagrera-Maçanet.
 • Línia Barcelona-Granollers-Maçanet: trajecte Sant Andreu Comtal-Maçanet.
 • Línia Barcelona-Puigcerdà: trajecte Montcada Bifurcació-Puigcerdà.
 • Línia Barcelona-Vilafranca-Sant Vicenç de Calders: trajecte Sants-Els Monjos.
 • Línia Barcelona-Vilanova-Sant Vicenç de Calders: trajectes Sants-Vilanova i ramal Aeroport.
 • Línia Barcelona-Manresa-Lleida: trajecte Montcada Bifurcació-Manresa.
 • Línia Castellbisbal-Cerdanyola-Universitat-Mollet Sant Fost.

Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.