L9Serà el primer metro de tot l’Estat espanyol que funcionarà amb trens sense conductor

El primer tram de la Línia 9 de metro, a Santa Coloma de Gramenet, es posarà en funcionament aquest diumenge, dia 13 de desembre. El recorregut, de quatre quilòmetres, inclou cinc estacions a Santa Coloma de Gramenet: Can Zam, Singuerlín, Església Major, Fondo i Can Peixauet. A més, permetrà als usuaris enllaçar amb l’L1 del metro a Fondo i, per tant, amb tota la xarxa.

Els trens seran automàtics, sense conductor, i estaran controlats des del centre de comandament de La Sagrera. Cal destacar que l’L9 serà la primera línia amb ascensors intel·ligents, coordinats amb les sortides i arribades del tren. Els trens d’aquest primer tram circularan inicialment cada 6 minuts, entre les 6 del matí i les 22 hores.

Aquest tram donarà servei a prop de 20.000 persones al dia i arribarà a més de 31.000 quan es completi tota la línia.

La inauguració es farà aquest diumenge amb una festa popular a la Plaça de la Mediterrània de Santa Coloma que comptarà amb tallers infantils, xocolatada i diverses actuacions musicals.

Amb un recorregut de 47,8 quilòmetres i 52 estacions, l’L9 serà la línia més llarga d’Europa. La previsió és que el primer trimestre del 2010 entri en servei el tram de Badalona, entre Gorg i Bon Pastor, i, abans de l’estiu, arribarà a l’intercanviador de La Sagrera. La tuneladora ja ha perforat aquest tram, fins a la plaça de les Havaneres i el proper tram fins a Mandri es començarà a perforar el proper mes de gener.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.