Logo Via ObertaTal i com s’havia anunciat anteriorment, el Centre d’Estudis Ferroviaris Via Oberta va participar a la Festa Popular amb motiu de la inauguració de la L9 del Metro de Barcelona, i alhora va ser a l’entrada en servei de la recentment presentada Unitat Tren sèrie 9000 de via de 5 polzades, a la plaça de la Mediterrània de Santa Coloma de Gramenet (Barri del Fondo). Hi volem remarcar l’èxit rotund de la circulació de la flamant unitat. Al llarg d’un recorregut aproximat de 66 metres, i des de les 11.00 fins les 14.00 hores, s’hi van fer 36 viatges de 15 infants cadascú, a més dels excepcionals amb 5 capgrossos o el “Tren Inaugural” amb el M. Hble. Sr. José Montilla, el conseller de Política Territorial, l’Hble. Sr. Joaquim Nadal, l’alcaldessa de Santa Coloma, la Sra. Núria Parlón, l’alcalde de Barcelona, el Sr. Jordi Hereu, o el President de la Diputació de Barcelona, el Sr. Antoni Fogué. Tot i l’ambient de rigorós hivern, les cares d’admiració en veure el tren van superar a les de fred. També hi van ser presents responsables de TMB i Alstom, així com un importantíssim nombre d’informadors gràfics que dificultaven l’avanç del tren.

El tren va complir totes les espectatives amb un correctíssim funcionament tant a nivell electrònic com mecànic. ‘Un cop passat el drap’ la pintura recuperarà el seu aspecte original.

La propera cita, del 19 de desembre al 10 de gener al Palau Robert (Diagonal-Psg. de Gràcia – Barcelona) dintre del marc de l’exposició Xarxes, un viatge per les infraestructures de Catalunya.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.