3r Ral·li d’autobusos clàssics Barcelona – Caldes de Montbui

El Ral.li d’autobusos clàssics Barcelona – Caldes de Montbui neix dels esforços conjunts de l’empresa Sagalés, la Fundació TMB, Transports de Barcelona i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA).

El cap de setmana del 5 i 6 de maig se celebrarà una nova exhibició de vehicles històrics i el tercer R al·li d’Autobusos Clàssics Barcelona-Caldes de Montbui.

Es pretén revalorar el patrimoni i la història del transport col·lectiu urbà i suburbà de viatgers sobre pneumàtics. Com a posseïdors de material històric i d’implicació en la seva preservació, conservació i restauració a partir de tres cultures diferents (empresa pública, empresa privada i associació de voluntaris) es treballa amb l’objectiu de donar a conèixer al públic, per a que gaudeixi d’un material que pel fet d’haver estat transport col·lectiu, ha format part de la vida de molts ciutadans.

Una trentena de vehicles s’exhibiran a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona fins a la sortida de la ruta, que començarà el diumenge a dos quarts d’onze del matí. “És una oportunitat única per veure reunits vehicles que representen cent anys del transport públic al país”, destaquen els promotors de la iniciativa, que aquest dimecres han presentat el ral·li a Caldes, acompanyats per l’alcalde del municipi, Jordi Solé. Per rebre la comitiva, el diumenge 6 de maig el carrer Pi i Margall de Caldes quedarà tallat al migdia, permeten així que els vehicles s’aturin en caravana a la principal via de la vila termal. La caravana passarà abans per Montcada, la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans.

El treball en equip dels organitzadors va donar lloc el 2010 a la primera edició d’un esdeveniment sense referències similars a la Península Ibèrica. Vint-i-tres vehicles van formar la participació de la primera edició, que va arribar amb èxit a Caldes de Montbui.
La segona edició (el 2011) va veure com el ral·li assolia la categoria internacional, amb la participació de vehicles francesos i belgues, la consolidació del recorregut i un nou format ampliat a dos dies per donar més temps a l’exposició i la visita dels vehicles.

Com a novetat d’aquesta tercera edició, entre els clàssics de la Fundació TMB per primera vegada s’exposarà l’autobús MAN SD 200, un dels primers cotxes de dos pisos que donaven servei al Barcelona Bus Turístic. Aquest vehicle de 31 anys d’antiguitat ha estat recentment restaurat per l’empresa MAN. També es comptarà amb la presència de participants d’altres països europeus, en concret, de França: Gèrard Pélissier aportarà el seu Rochet Schneider de 1928.

Per a mes informació podeu descarregar-vos el fulletó informatiu de l’esdeveniment, així com consultar el web del Ral.li: www.rallybusclasic.com