Col·locació del pont giratori de Móra la Nova

El passat dia 3 de març a les 9:30 h del matí es va produir la col·locació del pont giratori adquirit i transportat des de Granada ara fa 2 anys i que ha estat objecte de la seva completa restauració.

Es tracta de la primera vegada que es realitza una recuperació d’aquest tipus d’element a Espanya i que un cop instal·lat serà una de les peces clau del Centre d’Interpretació del Ferrocarril. Durant aquests 2 anys s’ha sanejat i reparat el pont i també s’ha recuperat l’antic fossat on girava l’antic pont de Móra la Nova. Aquestes tasques han estat efectuades gràcies a socis de APPFI i del Taller d’Ocupació d’Infraestructures Ferroviaries que la Diputació de Tarragona té a Móra la Nova.

L’operació de col·locació va consistir en l’alçat, desplaçament i col·locació de l’estructura del pont de 75 Tm de pes, 23 metres de llarg, 5 d’ample i 2 d’alçada, mitjançant dues grues de gran tonatge (100 i 120 Tm). Un cop col·locat sobre l’eix de gir es procedí a l’ajustatge de tots els mecanismes que permetran que l’estructura pugui girar després de 27 anys d’haver-se desmantellat el pont original.

També es comunica que el proper dia 17 d’abril a les 13:00h tindrà lloc la inauguració oficial de la primera fase de Centre d’Interpretació del Ferrocarril que ha consistit en la rehabilitació i museïtzació de l’edifici de l’enclavament amb una inversió de prop de 250.000 €.