Logo FCAFLogo del Museu del Ferrocarril de Catalunya

10a SETMANA DEL TREN A CATALUNYA

Organitzada per la FCAF – Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i el Museu del Ferrocarril de Catalunya – Vilanova i la Geltrú
Amb la participació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya

del 21 d’octubre al 2 de novembre de 2014

Lema de la Setmana: Ferrocarrils Metropolitans. Els 90 anys del Metro de Barcelona

Calendari

Dimarts 21-10-14

BARCELONAObertura de la X Setmana del Tren a Catalunya, enguany dedicada als FERROCARRILS METROPOLITANS, ELS 90 ANYS DEL METRO DE BARCELONA.
A la Biblioteca Can Fabra “Ignasi Iglesias”, a les 19:00 hores, Obertura de la 10ª Setmana del Tren a Catalunya, xerrada sobre “LES OBRES DE LA LINIA 1 DEL METRO AL SEU PAS PER SANT ANDREU DE PALOMAR (1965-1968)” a càrrec de l’historiador Pau Vinyes i, seguidament, inauguració de l’exposició sobre El Metro al barri de Sant Andreu. Acte organitzat per l’Agrupament Ferroviari de Barcelona-AFB.

Dijous 23-10-14

BARCELONA – Acte organitzat per TMB i la FUNDACIÓ TMB, a l’Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster, a les 17:30 hores, Conferència sobre “TECNOLOGIA DEL METRO” a càrrec de Agustin del Castillo, ex-Director General de Metro.

Dissabte 25-10-14

VILANOVA – Al Museu del Ferrocarril, a les 12 hores. Visita guiada a l’exposició “EL BITLLET, SI US PLAU”, produïda per TMB. Al vagó de mercaderies “J” projecció del documental històric de FGC “Companyia General dels Ferrocarrils Catalans” de l’any 1969.

Diumenge 26-10-14

Viatge a Argelers (França) per visitar la Trobada Europea de Joves Modelistes, en la que hi participa la FCAF com a convidada.

Dimarts 28-10-14

VILANOVAJornada de Portes Obertes al Museu del Ferrocarril de Catalunya amb motiu del 166 aniversari de la circulació del primer tren Barcelona-Mataró. Al vagó de mercaderies “J” projecció del documental històric de FGC “Companyia General dels Ferrocarrils Catalans” de l’any 1969.
BARCELONA – A la Biblioteca Can Fabra “Ignasi Iglesias”, a les 19:00 hores, xerrada sobre “EL GRAN METRO, 90 ANYS D’HISTÒRIA” a càrrec d’Àlex Reyes Banús. Acte organitzat per l’Agrupament Ferroviari de Barcelona-AFB.

Dimecres 29-10-14

BARCELONAVisita guiada a la Línia 9 del Metro, a les 18 hores. Places limitades, amb inscripció prèvia.

Dijous 30-10-14

BARCELONA – Acte organitzat per TMB i la FUNDACIÓ TMB, A l’Espai GAUDI, a les 17:30 hores, Conferència sobre “ANTECEDENTS I PROJECTES DE L’ARRIBADA DEL METRO” a càrrec de Josep Maria Rovira, Vicedegà del Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

Diumenge 02-11-14

VILANOVA – Al Museu del Ferrocarril, Jornada de Portes Obertes pels Amics del Ferrocarril, amb encesa de la locomotora “MATARÓ” i projecció de material específic dels fons del Museu.

Per a més informació descarregueu-vos la versió en PDF.


Un comentari per ara.

 1. […] la informació de la 10 setmana del Tren a Catalunya, la trobareu a les següents pagines: http://www.fcaf.cat/portal/10a-setmana-del-tren-a-catalunya/ […]

  [WORDPRESS HASHCASH] The comment’s server IP (2a02:af8:10:800::1:3313) doesn’t match the comment’s URL host IP (92.48.84.113) and so is spam.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.