10a Setmana del Tren a Catalunya

Logo FCAFLogo del Museu del Ferrocarril de Catalunya

10a SETMANA DEL TREN A CATALUNYA

Organitzada per la FCAF – Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i el Museu del Ferrocarril de Catalunya – Vilanova i la Geltrú
Amb la participació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i el Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya

del 21 d’octubre al 2 de novembre de 2014

Lema de la Setmana: Ferrocarrils Metropolitans. Els 90 anys del Metro de Barcelona

Calendari

Dimarts 21-10-14

BARCELONAObertura de la X Setmana del Tren a Catalunya, enguany dedicada als FERROCARRILS METROPOLITANS, ELS 90 ANYS DEL METRO DE BARCELONA.
A la Biblioteca Can Fabra “Ignasi Iglesias”, a les 19:00 hores, Obertura de la 10ª Setmana del Tren a Catalunya, xerrada sobre “LES OBRES DE LA LINIA 1 DEL METRO AL SEU PAS PER SANT ANDREU DE PALOMAR (1965-1968)” a càrrec de l’historiador Pau Vinyes i, seguidament, inauguració de l’exposició sobre El Metro al barri de Sant Andreu. Acte organitzat per l’Agrupament Ferroviari de Barcelona-AFB.

Dijous 23-10-14

BARCELONA – Acte organitzat per TMB i la FUNDACIÓ TMB, a l’Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster, a les 17:30 hores, Conferència sobre “TECNOLOGIA DEL METRO” a càrrec de Agustin del Castillo, ex-Director General de Metro.

Dissabte 25-10-14

VILANOVA – Al Museu del Ferrocarril, a les 12 hores. Visita guiada a l’exposició “EL BITLLET, SI US PLAU”, produïda per TMB. Al vagó de mercaderies “J” projecció del documental històric de FGC “Companyia General dels Ferrocarrils Catalans” de l’any 1969.

Diumenge 26-10-14

Viatge a Argelers (França) per visitar la Trobada Europea de Joves Modelistes, en la que hi participa la FCAF com a convidada.

Dimarts 28-10-14

VILANOVAJornada de Portes Obertes al Museu del Ferrocarril de Catalunya amb motiu del 166 aniversari de la circulació del primer tren Barcelona-Mataró. Al vagó de mercaderies “J” projecció del documental històric de FGC “Companyia General dels Ferrocarrils Catalans” de l’any 1969.
BARCELONA – A la Biblioteca Can Fabra “Ignasi Iglesias”, a les 19:00 hores, xerrada sobre “EL GRAN METRO, 90 ANYS D’HISTÒRIA” a càrrec d’Àlex Reyes Banús. Acte organitzat per l’Agrupament Ferroviari de Barcelona-AFB.

Dimecres 29-10-14

BARCELONAVisita guiada a la Línia 9 del Metro, a les 18 hores. Places limitades, amb inscripció prèvia.

Dijous 30-10-14

BARCELONA – Acte organitzat per TMB i la FUNDACIÓ TMB, A l’Espai GAUDI, a les 17:30 hores, Conferència sobre “ANTECEDENTS I PROJECTES DE L’ARRIBADA DEL METRO” a càrrec de Josep Maria Rovira, Vicedegà del Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

Diumenge 02-11-14

VILANOVA – Al Museu del Ferrocarril, Jornada de Portes Obertes pels Amics del Ferrocarril, amb encesa de la locomotora “MATARÓ” i projecció de material específic dels fons del Museu.

Per a més informació descarregueu-vos la versió en PDF.