logo museu del ferrocarril de catalunya - vilanova i la geltrúNomés una setmana després de rebre la important aportació del Ministeri de Foment, al Museu ja ha començat la primera fase de treballs, en concret la que està destinada a la rehabilitació dels tres dipòsits d’aigua de l’antic dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú, on actualment s’ubica el Museu.

Aquests tres dipòsits o cubetes d’aigua s’utilitzaven per a l’alimentació de les màquines de vapor. El primer i el tercer estan muntats sobre una estructura metàl·lica i les seves dimensions són de 7,00m de diàmetre i 7,00m d’alçada. L’estructura està composta per 10 pilars circulars de 7,00m. d’alçada, amb perfils d’unió.

Vilanova2015-4La segona aiguada, està situada sobre una edificació d’obra i que actualment alberga l’Espai Gumà -sala expositiva dedicada a l’arribada del ferrocarril a la localitat de Vilanova-, i té un diàmetre de 4,50m i una alçada de 4,00m.

Els treballs previstos sobre els tres elements són: sanejament, neteja i reparació dels perfils metàl·lics que els sustenten, substitució d’elements deteriorats, tancament superior dels dipòsits amb xapa per evitar l’entrada d’aigua que provoqui el seu deteriorament i posterior pintat manual amb emprimació prèvia que garanteix una durabilitat superior als 15 anys.

Vilanova2015-1L’empresa encarregada de la rehabilitació ha estat Centric Vilanova i l’arquitecte tècnic autor del projecte és Marc Font Nin. El pressupost destinat ha estat de 47.426.68 € més iva.

Està previst que les obres quedin finalitzades a mitjans del mes de desembre.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.