Comencen les obres de rehabilitació al Museu del Ferrocarril de Catalunya

logo museu del ferrocarril de catalunya - vilanova i la geltrúNomés una setmana després de rebre la important aportació del Ministeri de Foment, al Museu ja ha començat la primera fase de treballs, en concret la que està destinada a la rehabilitació dels tres dipòsits d’aigua de l’antic dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú, on actualment s’ubica el Museu.

Aquests tres dipòsits o cubetes d’aigua s’utilitzaven per a l’alimentació de les màquines de vapor. El primer i el tercer estan muntats sobre una estructura metàl·lica i les seves dimensions són de 7,00m de diàmetre i 7,00m d’alçada. L’estructura està composta per 10 pilars circulars de 7,00m. d’alçada, amb perfils d’unió.

Vilanova2015-4La segona aiguada, està situada sobre una edificació d’obra i que actualment alberga l’Espai Gumà -sala expositiva dedicada a l’arribada del ferrocarril a la localitat de Vilanova-, i té un diàmetre de 4,50m i una alçada de 4,00m.

Els treballs previstos sobre els tres elements són: sanejament, neteja i reparació dels perfils metàl·lics que els sustenten, substitució d’elements deteriorats, tancament superior dels dipòsits amb xapa per evitar l’entrada d’aigua que provoqui el seu deteriorament i posterior pintat manual amb emprimació prèvia que garanteix una durabilitat superior als 15 anys.

Vilanova2015-1L’empresa encarregada de la rehabilitació ha estat Centric Vilanova i l’arquitecte tècnic autor del projecte és Marc Font Nin. El pressupost destinat ha estat de 47.426.68 € més iva.

Està previst que les obres quedin finalitzades a mitjans del mes de desembre.