El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova ha posat en marxa un concurs escolar per a posar nom a un nou vagó que es presentarà a finals de maig. Es tracta d’un vagó de tipus X de nova construcció. Aquests tipus de vagons estan destinats a transportar mercaderies i es caracteritzen per ser oberts i tenir laterals de poca alçada. El nou vagó formarà part de l’oferta del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova i permetrà fer petits recorreguts dins del recinte tancat del Museu per a grups d’un màxim de 25 visitants per viatge.

El Museu ha convidat els alumnes dels centres escolars a proposar un nom per al nou vagó. Tots els nens i nenes que ho vulguin poden enviar una proposta de nom a l’adreça de correu electrònic promocio@museuferrocarril.org abans del 21 de maig. Els que ho vulguin també poden acompanyar la proposta amb un dibuix del nou vagó.

Tots els participants rebran un petit obsequi i aquell que hagi proposat el nom escollit serà convidat a fer el viatge inaugural, junt amb el seu grup classe.

El vagó és el resultat de la voluntat d’un soci d’APPFI de finançar-ne la construcció i disposarà de balconet i bancs al seu interior. S’han aprofitat els eixos i les timoneries de fre d’una antiga vagoneta d’electrificació sobre els quals s’ha construït un nou xassís de 6 m de longitud, on descansa la caixa de fusta.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.