Concurs per a posar nom a un vagó a Móra la Nova

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova ha posat en marxa un concurs escolar per a posar nom a un nou vagó que es presentarà a finals de maig. Es tracta d’un vagó de tipus X de nova construcció. Aquests tipus de vagons estan destinats a transportar mercaderies i es caracteritzen per ser oberts i tenir laterals de poca alçada. El nou vagó formarà part de l’oferta del Museu del Ferrocarril a Móra la Nova i permetrà fer petits recorreguts dins del recinte tancat del Museu per a grups d’un màxim de 25 visitants per viatge.

El Museu ha convidat els alumnes dels centres escolars a proposar un nom per al nou vagó. Tots els nens i nenes que ho vulguin poden enviar una proposta de nom a l’adreça de correu electrònic promocio@museuferrocarril.org abans del 21 de maig. Els que ho vulguin també poden acompanyar la proposta amb un dibuix del nou vagó.

Tots els participants rebran un petit obsequi i aquell que hagi proposat el nom escollit serà convidat a fer el viatge inaugural, junt amb el seu grup classe.

El vagó és el resultat de la voluntat d’un soci d’APPFI de finançar-ne la construcció i disposarà de balconet i bancs al seu interior. S’han aprofitat els eixos i les timoneries de fre d’una antiga vagoneta d’electrificació sobre els quals s’ha construït un nou xassís de 6 m de longitud, on descansa la caixa de fusta.