Tuneladora Barcino

Tuneladora "Barcino"

El divendres 15 d’octubre al matí una bandera al capdamunt de l’enorme grua d’Adif a la Sagrera va servir per ratificar el que fonts de l’obra ja havien revelat:  la tuneladora de l’AVE havia sortit a la matinada i sense incidències de la zona de càrrega directa de la façana de la Glòria de la Sagrada Família, al carrer de Mallorca.

El dilluns 18 tècnics de la UNESCO han confirmat que la tuneladora, en tota la seva longitud, ha sobrepassat la darrera pilona de la barrera de protecció construïda al davant de la façana de la Sagrada Família al carrer Mallorca.

S’ha conjurat, doncs, el més grans dels perills. El temple segueix dret. Tant el de Gaudí com els afegits contemporanis. Ara, s’haurà de reformular un discurs basat en prediccions apocalíptiques. És el triomf, també, de l’enginyeria i la ciència sobre la por i els endevins.

Però a la tuneladora de l’AVE li falten encara 12 llargs mesos per poder sortir a la superfície al pou, per excavar, de Provença-Entença, al costat de la presó Model. És el temps que trigarà a perforar els 3,4 quilòmetres pendents si segueix endavant al mateix ritme que ha portat des que el 26 de març va iniciar, amb gran pompa oficial, el seu camí subterrani al pou d’atac de Mallorca-Biscaia.

Més informació:


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.