El túnel de l’AVE deixa enrere la Sagrada Família

Tuneladora Barcino
Tuneladora "Barcino"

El divendres 15 d’octubre al matí una bandera al capdamunt de l’enorme grua d’Adif a la Sagrera va servir per ratificar el que fonts de l’obra ja havien revelat:  la tuneladora de l’AVE havia sortit a la matinada i sense incidències de la zona de càrrega directa de la façana de la Glòria de la Sagrada Família, al carrer de Mallorca.

El dilluns 18 tècnics de la UNESCO han confirmat que la tuneladora, en tota la seva longitud, ha sobrepassat la darrera pilona de la barrera de protecció construïda al davant de la façana de la Sagrada Família al carrer Mallorca.

S’ha conjurat, doncs, el més grans dels perills. El temple segueix dret. Tant el de Gaudí com els afegits contemporanis. Ara, s’haurà de reformular un discurs basat en prediccions apocalíptiques. És el triomf, també, de l’enginyeria i la ciència sobre la por i els endevins.

Però a la tuneladora de l’AVE li falten encara 12 llargs mesos per poder sortir a la superfície al pou, per excavar, de Provença-Entença, al costat de la presó Model. És el temps que trigarà a perforar els 3,4 quilòmetres pendents si segueix endavant al mateix ritme que ha portat des que el 26 de març va iniciar, amb gran pompa oficial, el seu camí subterrani al pou d’atac de Mallorca-Biscaia.

Més informació: