HistoriaGraficaFerrocarrilEspanyaIVS’anuncia que el proper mes d’octubre estarà disponible el quart tom de la serie “Historia Gráfica del Ferrocarril en España – IV: 1939 – 1949”.

El tom IV abasta uns anys decisius de la història del nostre ferrocarril, quan finalitzada la Guerra Civil les companyies ferroviàries es van trobar amb un panorama poc prometedor per l’estat en què es trobava tant el material com les infraestructures i la situació econòmica del país. La nacionalització i constitució de RENFE va suposar un nou temps per al nostre ferrocarril de via ampla i la importància d’EFE en els ferrocarrils anomenats de via estreta.

El contingut del llibre abasta temes tan interessants com la situació davant RENFE, els primers anys de la nostra empresa, les explotacions forestals, la indústria, els serveis internacionals, el Talgo I, els senyals, les desviacions, els enclavaments, les estacions, les aiguades, els tallers, les electrificacions, el material motor, el remolcat … i tot il·lustrat amb fotos d’ambient de les instal·lacions, del material, d’aquells anys tan llunyans però decisius per a l’evolució del ferrocarril al nostre país.

El tom IV estarà il·lustrat per unes 250 fotografies que ens permetrà conèixer com era el ferrocarril, en bona part del país, entre 1939 i 1949. Una recreació històrica a través de les fotografies de l’Arxiu de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols i altres arxius històrics.

Dades d’interès:

Idioma: Castellà.
Data de publicació: octubre 2015
Editor: Maquetren
Mides: 30 x 24 cm.
Pàgines: 224.
Il·lustracions: 250
Preu: 45,00 €.


Els comentaris estan deshabilitats.

 • Entrades per mes

 • Categories

 • Respecte als Drets d’Autor

  Podria ser que alguna de les imatges de la web sigui propietat d’algú. Si veieu una foto vostre us demanem ens ho feu saber per que puguem identificar-la o suprimir-la si no voleu que sigui publicada. Els autors que s’oposin a la publicació de les seves obres les poden fer retirar per una simple demanda mitjançant el Formulari de Contacte

 • FCAF

  La Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril representa avui més de cinquanta associacions que agrupen més de tres mil aficionats. En la funció de les tasques que li són inherents, la federació coordina les activitats conjuntes dels seus membres, tot potenciant la mútua comunicació i col·laboració.

 • __________________

  També són objectius de la Federació fomentar la presència del ferrocarril en la societat, prestant assessorament a aquelles persones i organismes que ho sol·liciten.