Llibre: “Historia Gráfica del Ferrocarril en España – IV: 1939 – 1949”

HistoriaGraficaFerrocarrilEspanyaIVS’anuncia que el proper mes d’octubre estarà disponible el quart tom de la serie “Historia Gráfica del Ferrocarril en España – IV: 1939 – 1949”.

El tom IV abasta uns anys decisius de la història del nostre ferrocarril, quan finalitzada la Guerra Civil les companyies ferroviàries es van trobar amb un panorama poc prometedor per l’estat en què es trobava tant el material com les infraestructures i la situació econòmica del país. La nacionalització i constitució de RENFE va suposar un nou temps per al nostre ferrocarril de via ampla i la importància d’EFE en els ferrocarrils anomenats de via estreta.

El contingut del llibre abasta temes tan interessants com la situació davant RENFE, els primers anys de la nostra empresa, les explotacions forestals, la indústria, els serveis internacionals, el Talgo I, els senyals, les desviacions, els enclavaments, les estacions, les aiguades, els tallers, les electrificacions, el material motor, el remolcat … i tot il·lustrat amb fotos d’ambient de les instal·lacions, del material, d’aquells anys tan llunyans però decisius per a l’evolució del ferrocarril al nostre país.

El tom IV estarà il·lustrat per unes 250 fotografies que ens permetrà conèixer com era el ferrocarril, en bona part del país, entre 1939 i 1949. Una recreació històrica a través de les fotografies de l’Arxiu de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols i altres arxius històrics.

Dades d’interès:

Idioma: Castellà.
Data de publicació: octubre 2015
Editor: Maquetren
Mides: 30 x 24 cm.
Pàgines: 224.
Il·lustracions: 250
Preu: 45,00 €.