9a Setmana del Tren a Catalunya

Logo FCAFLogo del Museu del Ferrocarril de Catalunya

9a SETMANA DEL TREN A CATALUNYA

Organitzada per la FCAF – Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril i el Museu del Ferrocarril de Catalunya – Vilanova i la Geltrú

del 24 d’octubre al 3 de novembre de 2013

Lema de la Setmana: El patrimoni industrial ferroviari – Gestió i conservació

Calendari

Dilluns 24-10-13

BARCELONAActe d’Obertura de la IX Setmana del Tren a Catalunya, enguany dedicada al Patrimoni Industrial Ferroviari.
Espai Provença de BCN. 13:00 hores, amb la participació d’Oriol JUNCADELLA [FGC], Jaume PERARNAU [MNACTEC], Pilar GARCIA [MFC-V] i Ildefons ARGEMÍ [FCAF].

Divendres 25-10-13

OLOTSignatura del conveni de dipòsit de la maqueta de l’estació d’Olot, propietat de l’ASAMTOG (Associació d’Amics del Tren Olot – Girona) al Museu de la Garrotxa, a les 19 hores a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa
Seguidament, Conferència sobre el Patrimoni Ferroviari a càrrec de Pere Macias. Acte organitzat per ASAMTOG.

Dissabte 26-10-13

VILANOVAObertura al públic a l’Espai SEGLE XXI del Museu del Ferrocarril de Catalunya de l’exposició commemorativa del Centenari del Carrilet de Barcelona a Martorell. Presència al Museu de figurants vestits especialment per la ocasió del grup “ANACRÓNICOS, Recreación Histórica”.

Diumenge 27-10-13

VILANOVADia de commemoració del 165é aniversari del primer ferrocarril de Barcelona a Mataró al Museu del Ferrocarril de Catalunya. Jornada de portes obertes.
Aquest dia tindran un protagonisme especial els cotxes del Tren del Centenari.
Presència al Museu de figurants vestits especialment per la ocasió del grup “ANACRÓNICOS, Recreación Histórica”. Projecció especial commemorativa al vagó J del documental de 1998: “Miquel Biada, Crónica de 100 anys del Tren” i a la planta baixa de l’edifici de serveis s’oferirà el NODO que es va emetre el 1948 amb motiu del Centenari del Ferrocarril.

Dilluns 28-10-13

BARCELONACicle de conferències de FGC en commemoració dels 150 anys del Tren de Sarrià.
Espai Provença de Barcelona, a les 17:00 hores. Conferència: L’evolució de l’arquitectura de les Estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Amb la participació de Pere Calvet [FGC], Lluís Comeron [Degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya], Ramon Graus [Dr. Arquitecte de la UPC], Jaume Bach [arquitecte], Ricard Pié [Dr. Arquitecte de la UPC], Jordi Matas [especialista en Senyalèctica de Mobilitat] i Lluís Domenech [Barcelona Sagrera Alta Velocitat].

Dimarts 29-10-13

Dimecres 30-10-13

BARCELONA – Al local de l’Associació de Barcelona (Doctor Trueta, 183 local A) a les 18:30 hores, inauguració de la nova maqueta d’escala H0 2 carrils, seguidament, al Centre Cívic Can Gili Nou, carrer Taulat, 3 08005 BARCELONA, a les 19:00 hores, presentació del Projecte de recuperació de la locomotora Mataró mitjançant el micromecenatge, dedicat als amics del ferrocarril.

Dijous 31-10-13

BARCELONAVisita al matí a les cotxeres del Tramvia Blau

Divendres 01-11-13

Dissabte 02-11-13

MÓRA LA NOVAVisita al Centre d’Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova. Acte organitzat per l’APPFI-Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari-Industrial de Móra la Nova.

Diumenge 03-11-13

MÓRA LA NOVA – Visita al Centre d’Interpretació del Ferrocarril de Móra la Nova. Acte organitzat per l’APPFI-Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari-Industrial de Móra la Nova.