Activitats tardor-hivern 2006 al Museu del Ferrocarril

Setmana del Tren a Catalunya
Us fem un avanç de les activitats previstes al Museu del Ferrocarril de Vilanova per a la tardor i l’hivern, incloent-hi els actes que el Museu destina a la II Setmana del Tren a Catalunya en col·laboració amb la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril.

ACTIVITATS TARDOR – HIVERN 2006

Museu del Ferrocarril

SETEMBRE

Presentació dels Quaderns de Patrimoni del Garraf. El número 5 dedica el quadern central a l’ arribada del ferrocarril. 26 de setembre, 19.00 hores Sala Audiovisual

Cicle Converses d’estació: La febre d’Or i Vilanova a càrrec de la Sra. Montserrat Comas Güell, directora de la Biblioteca Víctor Balaguer. 28 de setembre, 19.00 hores. Sala Audiovisual.

Presentació del llibre de relats Donde me lleva el Agua de l’Angela Soler Beltran, editat pel Cep i la Nansa. 30 de setembre, 19.00 hores. Sala Audiovisual.

OCTUBRE

Inauguració de l’exposició: L’obstinació d’avançar. El tren de Vilanova i la Geltrú. Exposició realitzada en tres àmbits. Comissari Sr. Pere Pasqual i Domenech. 5 d’octubre. Espai Gumà, 18 hores. Activitats complementàries a l’exposició.

Exposició temporal D’immigrants a ciutadans. Espai Segle XXI. Del 15 d’octubre al 15 de gener.

II Setmana del tren a Catalunya. Edició dedicada a la cultura i el ferrocarril. Del 23 al 29 d’octubre. Activitats desenvolupades en col·laboració amb la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril:

Dia 24 a les 18.00 a la Sala Audiovisual: Tertúlia sobre rodes. Miquel Altadill presenta a Pere Brull Carreras, pintor vilanoví i net de maquinista del dipòsit de Vilanova que obrirà un col·loqui sobre els viatges i els viatgers dels trens Vilanova-Barcelona.

Dia 25 a les 12.00 a la Rotonda del museu presentació de la nova ubicació del mural de Josep Maria Subirats que es trobava a la estació de Sants.

Dia 27 a les 19.00 recital de poesia i tren a càrrec de la periodista vilanovina, Montse Lago. Col·laboració Escola de Música Freqüències.

Dia 28 Jornada de Portes Obertes i encesa de la locomotora “Mataró”

NOVEMBRE

Cicle Converses d’estació: Els habitatges ferroviaris a Vilanova i la Geltrú, a càrrec de la historiadora Rosa Martí, especialitzada amb habitatges obrers. Dia 2 de novembre, Sala Audiovisual, 19 hores

XI Setmana de la Ciència i de la Tècnica. Del 10 al 19 de novembre.

Dia 19 jornada de Portes Obertes i funcionament de la locomotora “Mataró”.

Poesia i Ferrocarril. 30 de novembre. Sala Audiovisual, 19.00 hores. Lectures d’alguns poemes del nou llibre de Miquel Altadill per part de diferents escriptors i periodistes del Garraf.


DESEMBRE

Exposició Memòria ferroviària de Vilanova i la Geltrú. Del 1 al 31 de desembre, Sala Exposicions Temporals.

Lliurament de la Sisena edició Premis Camins de Ferro a Vilanova, dia 13 desembre. Sala Audiovisual, 12.00 hores. Premis que atorga anualment al museu a les persones que han destacat durant l’any per la seva col·laboració desinteressada amb el museu.

Actes centrals del 125è aniversari de l’arribada del ferrocarril a Vilanova: dia 16 de desembre:

Viatge commemoratiu Vilanova i la Geltrú- Sitges.
Actuació castellera popular (Bordegassos i Castellers de Mallorca).
Actuació Gegants de Vilanova.
Tast popular.
Ruta urbana
Concert de la Banda Municipal recuperant partitures del Mestre Montserrat.

 

 

Activitats permanents

Tots els primers caps de setmana, VideoTREN al Vagó Exposició del Museu:

Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre: documental Trens en blanc i negre: filmacions de trens a diferents indrets de la península als anys 40, 50 i 60. Duració 40 minuts.

Tots els darrers diumenges de mes, ConteTREN, taller de contes pel públic infantil i familiar.