Centenari de l’arribada del tren elèctric a Les Fonts

L’Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, el Centre d’Estudis Rubinencs i el Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí han preparat un conjunt d’activitats, tant virtuals com presencials, per tal de commemorar el Centenari de l’arribada del tren elèctric a Les Fonts,el 15 d’agost de 1920, que va donar com a resultat el naixement d’una nova ciutat jardí que actualment és el nucli de Les Fonts.

Les entitats que han col·laborat en aquestes activitats han estat la Filmoteca de la Generalitat de Catalunya (presentem una pel·lícula de Les Fonts inèdita dels anys 20), el restaurant Casal de Les Fonts, l’Ajuntament de Terrassa i el Districte 7 (Les Fonts-Can Parellada).

–        A partir del dia 5 de novembre de 2020 s’emetrà en format virtual la conferència de Ramon Lascorz, llicenciat en història, sota el títol “Les Fonts, any zero; 1920, com va començar tot”. Es podrà veure al Facebook del Centre d’Estudis Rubinencs i al de l’Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, així com a Instagram.

–        Del 9 al 17 de novembre s’exposarà una exposició de panells on s’explicarà la història de l’arribada del tren a Les Fonts i l’origen d’aquesta localitat, acompanyada de la pel·lícula esmentada, a l‘Auditori Vallhonrat, pl. de Montserrat Roig, s/n, Rubí

–        El 18 de novembre a les 19 h s’inaugurarà l’exposició de panells al centre cívic de Can Parellada (Les Fonts) i a les 19.30 tindrà lloc en format virtual la conferència de Jaume Ribot “Els trens històrics de la Línia del Vallès”. Es podrà veure al Facebook del Centre d’Estudis Rubinencs i al de l’Associació de Propietaris i Veïns de Les Fonts, així com a Instagram.