Cicle de conferències commemoratiu del 150è aniversari del Tren de Sarrià

Logo 150 anys Tren Sarrià

En el marc dels actes de celebració del 150è Aniversari del Tren de Sarrià que se celebra enguany, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya organitza un cicle de conferències per tractar la història i evolució dels ferrocarrils arreu del món. L’Espai Provença d’FGC serà el lloc escollit per acollir les trobades que es realitzaran en tres dilluns consecutius, concretament els dies 14, 21 i 28 d’octubre de 2013. En tots tres casos, es començarà a les 17.00h i es preveu finalitzar amb una taula rodona pels vols de les 20.00h. El títol de cadascuna de les tres conferències és:

  • Dilluns 14: Barcelona, Nova York, Londres, Buenos Aires 1963-2013. L’inici dels ferrocarrils metropolitans en perspectiva
  • Dilluns 21: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i la construcció de la metròpolis (1863-2013)
  • Dilluns 28: L’evolució de l’arquitectura de les Estacions de ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Les conferències comptaran amb diferents arquitectes, enginyers, geòlegs i historiadors de renom, per analitzar el camí seguit pel transport amb ferrocarril des dels seus inicis fins als nostres dies. Tot i que l’assistència és gratuïta, és imprescindible inscriure’s prèviament. Per a més informació i inscripcions, consulteu el portal web www.fgc150.cat.

El programa detallat de la primera de les conferències és:

Dilluns 14
Barcelona, Nova York, Londres, Buenos Aires 1963-2013
L’inici dels ferrocarrils metropolitans en perspectiva

17.00h – Presentació per part de l’Il·lustríssim Sr. Josep Oriol, Degà del Col·legi de Camins Canals i Ports de Catalunya.
17.15h – La introducció de la modernitat a les ciutats de Barcelona, Londres, Nova York i Buenos Aires: a través de ferrocarril i els serveis urbans. Conferència a càrrec de Francesc Magrinyà, Dr. Enginyer de Camins de la Universitat Politècnica de Catalunya.
18.00h – El model de mobilitat, Central Station, Nova York i Guastavino per Agàpit Borràs, arquitecte.
18.45h – Les xarxes metropolitanes: dels ferrocarrils als metros. Comparativa entre Londres, Nova York i Barcelona. Conferència de Jordi Julià, Enginyer de Camins.
19.30h-20.15h – Taula rodona.

Més informació i inscripcions gratuïtes al web: www.fgc150.cat