Conferència: “Canfranc: L’art dels enginyers”

El proper dijous 26 de maig de 2022 a les 18:30 hores es realitzarà una videoconferència amb el títol “Canfranc: L’art dels enginyers”, organitzada per Engitren.

Foto Pedro Luis Laborda

La ponència serà presentada per Ezequiel Uson Guardiola, doctor en Arquitectura i Màster en Planificació Urbana per IEAL. Ha estat professor de l´ETSAB i és By Fellow del Robinson College de la Universitat de Cambridge. És autor de mig centenar de publicacions acadèmiques i actualment, com a UPC Sènior, dirigeix un màster i un postgrau a la UPC School. El darrer llibre que ha publicat és Canfranc. La Estación de los Pirineos (2020).

L’adveniment del ferrocarril va obrir un vast camp de innovació tècnica i arquitectònica en l’era de la Revolució Industrial i l’estació de ferrocarril serà un dels símbols de la nova època.

El ponent exposarà algunes de les característiques d’aquestes estacions: Tipologia, organització funcional i espacial així com la seva incidència en la ciutat. Farà especial menció a l’estètica dels enginyers. En aquest context s’explicarà amb detall el cas de l’Estació de Canfranc.

La sessió serà telemàtica. Cal que us inscriviu com sempre tal com s’indica més avall. És condició indispensable per poder rebre la corresponent invitació per a la connexió via Zoom.

Inscripcions associats/col·legiats / Inscripció general