Conferència: “La història del ferrocarril a Mallorca: una projecció de futur”

El proper dijous 23 de maig de 2019 a les 18:30 es durà a terme al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona, Via Laietana, 39 de Barcelona, la conferència “La història del ferrocarril a Mallorca: una projecció de futur”,  a càrrec de Guillem Febrer, president de la Fundació Ferrocaib.

Mallorca fou un testimoni clau en la historia del desenvolupament ferroviari al mediterrani. Juntament amb Còrsega i Sardenya desenvolupà una àmplia xarxa de ferrocarril insular. Més de 250 km de vies recorrien la geografia illenca i, com si d’un sistema circulatori es tractés, irrigava les estructures agràries i industrials de l¿illa tot comunicant-les amb un punt neuràlgic: el port de Palma. Una infraestructura clau que abastia Mallorca de mercaderies i per on s’exportaven arreu d’Europa els productes que sortien dels camps i les industries de l’illa.

Una industria caiguda en l’oblit per enaltir un turisme que, suposadament, va treure l’economia insular de la pobresa. Una història oblidada que va veure la llum gràcies al ferrocarril.

El ferrocarril fou més que un mitjà de transport. Canvià radicalment la societat i l’economia de l’època. I encara més, canvià la mentalitat dels homes i dones que el van veure néixer.

La Fundació Ferrocaib ha assumit la responsabilitat de preservar tot aquest patrimoni, material i immaterial. Com s’ha de transmetre aquesta significació a la societat actual? Com podem aprofitar-lo per continuar aportant valor als nostres dies? Quin projecte podem generar per fer-ho possible? Quin és el compromís de la Fundació Ferrocaib?

Durant la conferència s’intentarà donar resposta a aquestes preguntes alhora que ens traslladarem als darrers decennis del segle XIX per assistir al naixement d’una nova era: l’era del ferrocarril.

Inscripcions col·legiats/associats / Inscripció general