Conferència: “L’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona. 75 anys d’història i passió pel ferrocarril”

El proper dijous, 30 de gener de 2020 a les 18:30 es durà a terme al Col·legi d’Enginyers Industrials de Barcelona, Via Laietana, 39 de Barcelona, la conferència “L’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona. 75 anys d’història i passió pel ferrocarril”, a càrrec de Jordi Ramón, President, i Josep Ferrer, Secretari de la Junta de Govern.

La Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona (“La Soci”, com familiarment l’anomenen els seus socis), es una entitat fundada el 2 de Desembre de 1944 per un grup d’amics entusiastes del ferrocarril, en tots els seus aspectes. Durant l’any 2019 s’ha celebrat, per tant, el 75è aniversari de la seva fundació.

La història de l’entitat no ha estat exempta de dificultats per sobreviure en el complex món de l’associacionisme en el nostre país. Malgrat tot, ha arribat fins a la fita que ara es commemora. Cal ressaltar que el seu primer domicili va estar a la 3a planta de l’edifici del nº 39 de Via Laietana, compartint seu amb la llavors anomenada “Asociación Nacional de Ingenieros Industriales”.

Desenvoluparan la explicació sobre la història de la entitat , en Jordi Ramón, President, i en Josep Ferrer, Secretari de la Junta de Govern, amb suport audiovisual. Amb les seves explicacions coneixerem el desenvolupament de les activitats de la Associació al llarg d’aquests 75 anys, les seves relacions amb les institucions lligades al ferrocarril i el seu entorn tècnic, museístic, social, etc., l’estat present de la entitat, les realitzacions que ha dut a terme al llarg d’aquests anys i les que es plantegen pel futur.

Inscripcions col·legiats/associats / Inscripció general