Conferència: Mapeig de les funcions dels decoders

El proper dijous 17 de juny de 2021 a les 18:30h hores es realitzarà una videoconferència amb el títol “Modelisme. El tren miniatura. Mapeig de les funcions dels decoders de locomotores model segons la NMRA 9.2.2 del març de 2012”, a càrrec de Jaume Xifré Pujol, enginyer industrial, organitzada per Engitren.

El món del modelisme ferroviari té moltes facetes, a part de la bàsica de la infraestructura i el material mòbil, que és la més espectacular.

Al llarg de la seva existència de més de 160 anys, el trens model han evolucionat en tots els sentits, des de la millora i perfeccionament del material per acostar-lo quan més s’ha pogut a la realitat en els detalls representats en els models, fins als sistemes de guiatge i control per simular un moviment proper als reals.

Una de les darreres millores introduïdes en aquest aspecte ha estat la utilització d’elements digitalitzats que possibiliten el moviment simultani de diversos combois gestionats independentment per les mateixes vies, així com l’execució de diverses funcions (sons, il·luminació),durant el moviment de les locomotores.

I una part important dels sistemes digitals per garantir un funcionament correcte, es la seva programació.

Aquesta xerrada versarà sobre la programació (“mapeig”) de las variables en el descodificadors digitals que controlen el moviment i les diverses funcions de les locomotores del ferrocarril en miniatura.

Es descriurà el que es pot fer segons la Normativa i també el que es pot fer mes enllà de la Normativa.

La sessió anirà a càrrec de Jaume Xifré Pujol, enginyer industrial, amant de tot allò relacionat amb el món del tren, especialment en el relacionat amb els elements digitals de control als que ha dedicat bona part del seu temps de modelista aprofundint en el seu coneixement i característiques, per aconseguir una correcta aplicació i funcionament.

Al llarg de la seva vida professional s’ha dedicat bàsicament al mon de l’automoció, principalment en la seva vesant esportiva. Però també des dels 10 anys ha estat un apassionat del ferrocarril miniatura, i això l´ha portat a entrar en las aplicacions digitals per aquesta afició des que varen sortir al mercat las primeres aplicacions al final de la dècada de 1980.

Ateses les condicions imposades per la Covid-19, la sessió es farà per via telemàtica. Cal que us inscriviu com sempre tal com s’indica més avall. És condició indispensable per poder rebre la corresponent invitació per a la connexió via Zoom.

Inscripcions col·legiats/associats  / Inscripció general