Conferència: “Modelisme ibèric: una experiència en la construcció de material ferroviari”

El proper dijous 29 d’abril de 2021 a les 18:30h hores es realitzarà una videoconferència amb el títol “Modelisme ibèric: una experiència en la construcció de material ferroviari” a càrrec de Vicent Ferrer Hermenegildo, investigador del ferrocarril, organitzada per Engitren.

Aquesta xerrada versarà sobre el modelisme d’atmosfera, una disciplina del ferrocarril en miniatura en la que el ponent és un autèntic especialista de renom. Es descriurà la seva maqueta, molt ben ambientada en el ferrocarril espanyol de ja fa unes quantes dècades, amb es seus senyals, edificis i decoració. Pel que fa al material mòbil, es parlarà de les locomotores que hi circulen, amb orígens diversos: models d’auto-construcció, de construcció integral, o bé fets a partir de kits o de transformacions de peces comercials. I també dels vagons i dels cotxes.

La sessió anirà a càrrec de Vicent Ferrer Hermenegildo, investigador del ferrocarril i amant de tot allò relacionat en el món del tren. Al llarg de la seva vida s’ha dedicat al desenvolupament del modelisme ferroviari, a la investigació ferroviària i a la recuperació històrica, mitjançant la publicació i difusió en articles i llibres. S’inicia a la revista Carril i segueix a les principals publicacions de l’àmbit espanyol, com Doble Tracción, MásTren, Asvafer, Revista de Historia Ferroviaria, Aguaïts i la francesa Loco Revue. Com a investigador de ferrocarrils, la seva primera publicació se centra en l¿estudi dels senyals ferroviaris i marca una fita atesa la gran importància i el ressò entre els aficionats al ferrocarril (Señales ferroviarias, Ed. Técnica y Documentación, 1983). Tot seguit es dedica a l’estudi dels tres ferrocarrils del seu entorn més pròxim: les línies Alacant – Dénia, Carcaixent – Dénia i Villena – Alcoi – Yecla. Fruit d¿aquesta tasca publica 4 llibres. Des de l’any 2005, realitza publicacions periòdiques al web vferrer.net, on escriu sobre modelisme ferroviari, història i viatges.

Ateses les condicions imposades per la Covid-19, la sessió es farà per via telemàtica. Cal que us inscriviu com sempre tal com s’indica més avall. És condició indispensable per poder rebre la corresponent invitació per a la connexió via Zoom.

Inscripcions col·legiats/associats  / Inscripció general