El Museu del Ferrocarril serà present a la Festa Major de Móra la Nova amb dues activitats

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova posa en marxa per la Festa Major de la localitat l’activitat “Bateig ferroviari”. Està adreçada a nens i nenes a partir de 5 anys i consistirà en el lliurament d’un “carnet de ferroviari” i un viatge amb amics i familiars en la vagoneta de passeig “El Tro” per les instal·lacions del Museu.

La finalitat d’aquesta activitat no és altra que aproximar als més petits al món del ferrocarril per a que comencin a familiaritzar-se amb un medi de transport col·lectiu que presenta enormes beneficis des del punt de vista social i ambiental. El Museu del Ferrocarril té entre les seves prioritats la de valoritzar el sistema de transport ferroviari com un dels més ben preparats per afrontar els reptes que té per endavant la nostra societat.

L’activitat tindrà lloc el dissabte 28 de juliol a les 19.30h i és gratuïta, però cal inscripció prèvia per a poder rebre el “carnet de ferroviari”. Només cal enviar un correu electrònic a promocio@museuferrocarril.org, amb el nom del xiquet o la xiqueta. El “Bateig ferroviari” és una activitat acreditada amb el segell de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural mitjançant la iniciativa E-FAITH, dedicada al patrimoni industrial.

També durant la Festa Major de Móra la Nova, els dies 4, 5 i 6 d’agost, el Museu del Ferrocarril i l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques i Disseny presenten l’exposició “Art-Express”, que es podrà visitar al Pavelló Firal 1 d’Octubre cada dia de 19 a 21h. L’exposició forma part del certamen “Ebre, Art & Patrimoni” que coordina el Museu de les Terres de l’Ebre amb el suport del Departament de Cultura i la participació de 18 espais patrimonials ebrencs. L’edició d’enguany està dedicada a la il·lustració artística.

“Art – Express” presenta el treball d’un grup d’alumnes de l’aula de dibuix de l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques i Disseny com a resultat d’una visió mitjançant diferents tècniques plàstiques d’una sessió al Museu del Ferrocarril. El resultat d’aquesta exposició  col·lectiva vol reflectir la singular bellesa d’aquest patrimoni del territori des de la visió particular de l’equipament.

Els alumnes que han participat en aquesta exposició són:  Sergi Vidal, Adrià Sentís, Andrea Queral, Núria Gou, Arnau Juncosa, Mar Lahoz, Dolors Gironés, Idoya Pujol i Cristal Guitron.