L’espai “Via Mar” a Sant Feliu de Guíxols recrea la història del “feliuet”

FSG1

Des de l’estiu passat Sant Feliu de Guíxols té un nou museu a l’espai portuari. Aquest centre d’interpretació anomenat “Via Mar” dóna un repàs a la història del ferrocarril de Sant Feliu de Guíxols a Girona, anomenat popularment “el carrilet” o “el feliuet”.

D’una manera intuïtiva, didàctica i moderna s’explica com va néixer el ferrocarril a Sant Feliu de Guíxols, quin era el seu traçat i la seva evolució fins al tancament de la línia al 1969. Dins l’exposició podrem veure diferents filmacions del carrilet, fotografies antigues, escoltar el so original del tren i un panell on podrem identificar diferents parts de la màquina de tren. També trobem un apartat  dedicat a la via verda actual en que es va transformar el traçat del carrilet.

L’element sobre el qual gira tota l’exposició és una locomotora i un cotxe originals del tren de Sant Feliu de 1892. El material ha estat restaurat recentment aconseguint l’estètica que tenien quant es va inaugurar la línia del ferrocarril. L’exposició es complementa amb diversos objectes relacionats amb el tren i el port com ara una carreta per transportar fardos de suro del port a les fàbriques.

El centre situat a la zona esportiva del port de Sant Feliu anomenat popularment “el tinglado” ha estat restaurat i adequat per acollir l’exposició esmentada i es troba en un marc incomparable dins el port de Sant Feliu amb vistes al mar, al port i a la badia, un espai agradable de veure tot passejant per l’escullera i la zona del port.

El museu està obert cada dia de 10:00 a 13:00 i de 17:00 a 21:00, l’entrada és lliure.