Llibre “Breve Historia de la Revolución Industrial”

Breve Historia de la Revolución IndustrialNota de l’editor:

La Revolució Industrial és el procés més determinant de la història recent: una narració vibrant plena de victòries per a la humanitat, però també de víctimes.

Ningú dubta que les guerres o els enfrontaments canvien el curs de la història, però no és menys important, per la nostra història recent, l’impacte que va tenir la Revolució Industrial tant en l’economia com en la política o l’estratègia militar de les nacions. Breu Història de la Revolució Industrial ens presentarà aquest complex i imparable procés humà en què es combinen diverses revolucions com la revolució agrícola o la revolució demogràfica i que va comptar amb la col·laboració de les teories científiques en què se sustentaven els nous invents, les universitats que van començar a produir treballadors cada vegada més qualificats i, sobretot, dels governs que, fins a les primeres revolucions socials, van eliminar totes les barreres amb les que el progrés s’anava trobant, encara que aquestes barreres estiguessin fetes d’éssers humans.

És fonamental, a l’hora d’abordar aquest heterogeni i dilatat procés, la intenció didàctica que Luis I. Íñigo manté constantment al llarg de l’obra, així podem introduir-nos sense problema en els diferents debats que hi ha sobre la revolució industrial. Es pot parlar d’una Revolució Industrial que s’inicia a Anglaterra i a la que es van sumant, amb més o menys èxit, els altres països o hauríem de parlar d’un desenvolupament econòmic a escala mundial? Comença la Revolució Industrial al segle XVIII o hem de remuntar al S. XVI per trobar la gènesi del procés? Aquestes qüestions són les que aborda l’obra descrivint el procés que porta a les economies mundials d’estar basades en l’agricultura i els tallers a estar basades en la indústria i la tecnologia, procés que va tenir com a conseqüència que certes classes -burgesia i noblesa- i certs països -Anglaterra, Alemanya, Estats Units o França- establissin diferències amb les altres classes i nacions que encara es mantenen. A més l’autor no eludeix els temes espinosos derivats de la industrialització com els damnificats pel progrés -agricultors i obrers- o com la qüestió de la sostenibilitat del mateix a dia d’avui, amb la incorporació a la producció en massa de gegants demogràfics com la Xina, l’Índia o el Brasil.

Dades d’interès:

Idioma: Castellà.
Data de publicació: desembre 2012
Autor: Luís E. Íñigo Fernández
Editor: Nowtilus
Mides: 13 x 19 cm.
Pàgines: 288.
Preu: 16,75 €.
I.S.B.N.: 978-84-9967-413-1
Preu edició electrònica: 3,99 €.
I.S.B.N. edició electrònica: 978-84-9967-414-8