Llibre “Locomotoras de otras compañías de vía ancha”

Locomotoras de otras compañíasCinquè volum de la col·lecció  “Historia de la Tracción Vapor en España“, de Fernando Fernández Sanz i Gustavo Reder.

A més dels ferrocarrils que van formar part de les quatre grans companyies espanyoles, MZA, Nord, Andalusos i Oest, descrits en els primers quatre toms d’aquesta obra, hi va haver altres 32 ferrocarrils d’ample de 1,672 metres que es mantenir amb diferent grau d’independència, alguns ja integrats a l’Estat, fins a la creació de la RENFE.

Diversos d’ells no sobrepassaven els 20 quilòmetres, i altres superaven el centenar, formant en total un conjunt que sumava més de 2.000 quilòmetres de longitud. Per descriure aquest heterogeni grup de línies, s’han classificat en quatre grups que comprenen: interprovincials, locals, de l’Estat i miners i industrials. En aquest volum es descriuen els detalls d’aquests ferrocarrils que constituïen el 16% dels ferrocarrils espanyols.

Una obra imprescindible per a qui vulgui conèixer la història, tant de la tracció a vapor a Espanya com de les companyies que la van utilitzar.

Dades d’interès:

Preu: 30,00 €.
Idioma: Castellà.
Data de publicació: desembre 2013
Autor: Fernando Fernández Sanz, Gustavo Reder
Editor: Revistas Profesionales S.L.
Mides: 21 x 29 cm.
I.S.B.N.: